Sex i Familjelivet?

Många har vart där och ännu fler kommer hamna där- brist på sex i familjelivet.
Har du barn eller är påväg att skaffa? Går du i tankarna om hur du och din partner ska få sexlivet att funka? Det är en vanlig fundering och inte alltid lätt att hitta rätt lösning.
Familjeliv lämnar inte alltid utrymme/tid för sex då det är så mycket nya saker att tänka på; Uppfostran, blöjbyte, brist på sömn osv.
Nedan följer en kort guide med konkreta tips på hur du hittar utrymme för sex i familjelivet!

1. Snabbisar
Har man tidigare i förhållandet blivit van vid långa, heta samlag kan en snabbis kännas tråkig och oromantisk.
Däremot kan snabbisar vara det som räddar sexet i familjelivet då det hjälper att hålla lågan brinnande och sexlivet flytande.
Var det längesen ni hade sex? Se till att få in en snabbis här och där när ni har 10 minuter över, och spara långkörarna till en annan dag!

2. Inplanerade samlag
Samma här, i ett förhållande utan barn kan man enklare ha “spontant” sex som sker när båda är exakt lika sugna vid samma tidpunkt.
För att behålla sex i familjelivet blir det dock nödvändigt att ibland planera in sex vid tidpunkten där det finns utrymme. Ibland är inte båda sugna samtidigt men om det finns en lucka kan det absolut göra gott att ha sex ändå!
Anledningen till detta är att man inte låter det gå för långt mellan samlagen och behåller den typen av närhet i sitt förhållande.
Så, hur osexigt det än låter, sätt dig med din partner och kolla kalendern efter luckor där ni är barnfria och kan ligga!

3. Barnvakt
Det självklara tipset, som tillsammans med föregående tips blir en räddare i nöden i början av familjelivet.
En barnvakt är inte så värst dyrt, speciellt om du kan lämna barnen till en släkting. Det är klart värt den ekonomiska “förlusten” att anlita barnvakt en gång i veckan och bara vara ni två.
Många föräldrar är envisa de första åren med att vara familj dygnet runt varje dag, vilket såklart leder till mindre sex.
Var öppen för att prova barnvakt och njut av en kväll bara ni två, den avslappningen plus den extra energin från allt stressfria sex kommer att gynna både förhållandet och familjelivet!
Så sätt er återigen med kalendrarna (telefonerna) och planera in en dag av barnfrihet och massor av sex!

Hoppas ni får hjälp av detta, och så småningom kan rädda sexet i familjelivet! En brasklapp är dock att hur mycket ni än följer tipsen och anstränger er kommer ni självklart inte ha lika mycket sex som innan ni blev en familj, det är något ni får leva med!

//A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *